Bine aţi venit pe AFCN

AFCN vă invită să înscrieţi solicitările de finanţare nerambursabilă online. Pentru aceasta, toţi solicitanţii eligibili ai unei finanţări vor crea un cont, indiferent că sunt sau nu la prima solicitare.

Login membri

Nu sunteţi încă membru ?

ORAŞUL VORBEŞTE, cu Ioana Baldea Constantinescu - Interviu cu Irina Cios

Ioana Bâldea Constantinescu: Invitată la Radio România Cultural este doamna Irina Cios, director al Administrației Fondului Cultural Național. Bine ați venit la noi!

Irina Cios: Bine v-am găsit și mulțumesc pentru invitație.

I.B.C.: Noi vă mulțumim că v-ați făcut timp pentru noi. Sunt zece ani de Fond anul acesta...

I. C.: Adevărat. Este pentru noi un an aniversar pentru că, nu la aceeași vreme, dar în 2005, s-au pus bazele AFCN și a fost un proiect susținut de reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale (în care am fost implicată n.r.) și pentru mine revenirea la acest proiect este destul de nostalgică.

I.B.C.: E un subiect aș spune important și în același timp sensibil când vorbim de fonduri, mai ales fonduri care merg spre proiecte culturale. V-aș întreba, pentru că e un lucru pe care cred că toți îl atingem atunci când avem ocazia, cum se obțin aceste finanțări? E important ca toată lumea să știe care sunt pașii.

I. C.: E important de știut că aceste finanțări se obțin pe bază de proiecte. Există un sistem de depunere a cererilor de finanțare direct online ceea ce salvează și planeta, pentru că nu se mai folosesc topuri de hârtie...

Interviul complet aici (.pdf) sau pe site-ul radioromaniacultural.ro (minutul 200).