Arhiva proiectelor depuse în perioada 2013 – 2022.

Prin accesarea contului de membru, deschis până la 1 septembrie 2022, aveți acces la vizualizarea și imprimarea proiectelor depuse inclusiv în sesiunea III / 2022.

Login membri

Începând cu sesiunea I/2023 înscrierea cererilor de finanțare se face pe o versiune actualizată a platformei AFCN, disponibilă la www.afcn-proiecte.ro. Accesul este posibil doar prin crearea unui nou cont de membru. Proiectele depuse înainte de 1 septembrie 2022, rămân încărcate și pot fi consultate de membrii deponenți aici.

ORAŞUL VORBEŞTE, cu Ioana Baldea Constantinescu - Interviu cu Irina Cios

Ioana Bâldea Constantinescu: Invitată la Radio România Cultural este doamna Irina Cios, director al Administrației Fondului Cultural Național. Bine ați venit la noi!

Irina Cios: Bine v-am găsit și mulțumesc pentru invitație.

I.B.C.: Noi vă mulțumim că v-ați făcut timp pentru noi. Sunt zece ani de Fond anul acesta...

I. C.: Adevărat. Este pentru noi un an aniversar pentru că, nu la aceeași vreme, dar în 2005, s-au pus bazele AFCN și a fost un proiect susținut de reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale (în care am fost implicată n.r.) și pentru mine revenirea la acest proiect este destul de nostalgică.

I.B.C.: E un subiect aș spune important și în același timp sensibil când vorbim de fonduri, mai ales fonduri care merg spre proiecte culturale. V-aș întreba, pentru că e un lucru pe care cred că toți îl atingem atunci când avem ocazia, cum se obțin aceste finanțări? E important ca toată lumea să știe care sunt pașii.

I. C.: E important de știut că aceste finanțări se obțin pe bază de proiecte. Există un sistem de depunere a cererilor de finanțare direct online ceea ce salvează și planeta, pentru că nu se mai folosesc topuri de hârtie...

Interviul complet aici (.pdf) sau pe site-ul radioromaniacultural.ro (minutul 200).