Arhiva proiectelor depuse în perioada 2013 – 2022.

Prin accesarea contului de membru, deschis până la 1 septembrie 2022, aveți acces la vizualizarea și imprimarea proiectelor depuse inclusiv în sesiunea III / 2022.

Login membri

Începând cu sesiunea I/2023 înscrierea cererilor de finanțare se face pe o versiune actualizată a platformei AFCN, disponibilă la www.afcn-proiecte.ro. Accesul este posibil doar prin crearea unui nou cont de membru. Proiectele depuse înainte de 1 septembrie 2022, rămân încărcate și pot fi consultate de membrii deponenți aici.

Premiul Centenarul Marii Uniri

În anul Centenarului Marii Uniri, premiile AFCN sunt completate prin acordarea unui premiu special, pentru proiecte co-finanțate în 2017, care celebrează acest moment. Câștigătorul va fi ales prin votul publicului, care poate fi exprimat online.

Proiectele nominalizate sunt:

1.

Asociația România Culturală
REGINA SOLDAT

Un omagiu cultural adus Reginei Maria, la ceas aniversar, Centenarul Primului Război Mondial, care a dezvăluit, prin evenimentele organizate, pagini de istorie răsfoite prea puțin: organizarea de spitale de campanie de către Suverană, printre soldații suferinzi.

asociatiaromaniaculturala.ro

2.

Asociatia PostModernism Museum
Minorități etnice în cultura vizuală - focus România

Proiectul a adus în prim plan reflectarea în cultura vizuală a tipologiei minorităţilor de pe teritoriul României, pe parcursul secolului XX, până la începutul secolului XXI, cât şi aportul acestora la constituirea României Mari. Expoziția a avut două secțiuni, reprezentări în cultura vizuală românească a minorităților „vechi”, istorice dar și a celor „noi”, de după Revoluția din 1989.

modernism.ro

postmodernism.ro

3.

Asociația Pro Cultura pentru o istorie a civilizației universale
CineBucureşti. 100 de ani de modernitate

Cinematografele din centrul Bucureştiului s-au născut odată cu oraşul modern, marcându-i în mod fundamental identitatea culturală. Prin activităţile din proiect, a fost pusă în valoare identitatea cultural arhitecturală a Bucureştiului, prin recuperarea arhitecturii uitate a cinematografului.

pro-cultura.org.ro

4.

Asociația Gaspar, Baltazar si Melchior
UNESCO educational.RO

Este un proiect educațional, însoțit de o publicație realizată într-o manieră dinamică și interactivă, conținând informații concentrate și relevante despre obiectivele UNESCO din România: patrimoniu material, imaterial şi natural. Proiectul cartografiază întreg spaţiul istoric locuit de români, cuprinzând referiri la Basarabia, Bucovina şi Maramureşul istoric. România lui 1918 este prezentă printr-o hartă de epocă, în interiorul coperţii publicației. Este un instrument de lucru cu copiii cum nu se poate mai potrivit pentru anul 2018: Anul European al Patrimoniului Cultural şi, pentru români, Centenarul Unirii. Va fi implementat în anul 2018 în cel puţin 15 şcoli din ţară.

edupatrimoniu.piscu.ro

5.

Fundația Culturala Meta
Un secol de arhitectură online

Un secol de arhitectură românească este o enciclopedie gratuită, bilingvă, a arhitecților români și a arhitecturii create pe teritoriul românesc actual în perioada 1890-2018. Enciclopedia și expoziția care propune o sinteză a acestei enciclopedii își propun realizarea unei viziuni extinse asupra arhitecturii românești din ultimii aproximativ 100 de ani.

e-architecture.ro

 

Vă invităm să votați proiectul favorit până pe 10.01.2018 ora 24:00.