Bine aţi venit pe AFCN

AFCN vă invită să înscrieţi solicitările de finanţare nerambursabilă online. Pentru aceasta, toţi solicitanţii eligibili ai unei finanţări vor crea un cont, indiferent că sunt sau nu la prima solicitare.

Login membri

Nu sunteţi încă membru ?

APELUL DE FINANȚARE 2

 


Pilonul IV. Coeziunea socială și teritorială

Componenta C11.Turism și cultură

b ) INVESTIȚII [1]

I5. Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural


Apelul de finanțare 2 cuprinde:

  • Un program-pilot pentru finanțarea proiectelor de educație prin cultură, beneficiarii finanțării fiind unități de învățământ din localități cu o populație mai mică de 50.000 de locuitori. (Acordarea de vouchere / finanțări nerambursabile în valoare de 20.000 euro per proiect)

Voucherul (finanțarea nerambursabilă) prevăzut în programul pilot pentru unitățile de învățământ va acoperi activitățile de educație culturală (ateliere; producția de spectacole cu studenții etc.), pentru minimum un proiect / program și minimum 30 de beneficiari, cheltuielile eligibile fiind cele prevăzute în Ordonanța Guvernului 51/1998. Unitatea de învățământ va avea obligația să deconteze și să justifice sumele către finanțator.

Criterii de selecție propuse cuprind: număr / tipuri de beneficiari / participanți, beneficii educaționale pe termen scurt, mediu și lung, obiective educaționale, criterii artistice / de creativitate, criterii ecologice / bio-diversitate / natură / mediu, criterii de incluziune etc.

Alocare bugetară: 4 mil. euro fără TVA

Responsabil și beneficiar: Administrația Fondului Cultural Național

Calendar:

M - trimestrul 1 2023: Semnarea contractelor de finanțare;

T - trimestrul 2 2024: Cel puțin 50 de localități mici în care a fost facilitate accesul la cultură.

Ghidul solicitantului și condițiile specifice de accesare a finanțării vor fi elaborate până la 1 august 2022 și vor fi puse în consultare publică începând cu 8 august.

Apelul de finanțare va fi lansat pe 1 octombrie 2022, beneficiarii având la dispoziție 30 de zile pentru înscrierea proiectelor în aplicația online.

Pentru informații suplimentare ne puteți scrie la: contactpnrr@afcn.ro