Bine aţi venit pe AFCN

AFCN vă invită să înscrieţi solicitările de finanţare nerambursabilă online. Pentru aceasta, toţi solicitanţii eligibili ai unei finanţări vor crea un cont, indiferent că sunt sau nu la prima solicitare.

Login membri

Nu sunteţi încă membru ?

Noutati

AFCN VĂ PROPUNE O VARĂ ACTIVĂ!

10.07.2018

Administrația Fondului Cultural Național publică astăzi, cu aproape două luni în avans, informațiile referitoare la sesiunea de finanțare a proiectelor culturale, ce se deschide la 1 septembrie 2018.

Pentru a oferi operatorilor culturali un răgaz confortabil în vederea definirii proiectelor, Consiliul AFCN s-a întrunit pe 29 iunie a.c. și a definit cadrul de desfășurare a sesiunii de finanțare, informațiile fiind publicate pe pagina de Internet a AFCN începând de astăzi 10 iulie.

Dorim să consolidăm un climat predictibil și, în același timp, dorim să inducem în mediul cultural un comportament managerial care să construiască proiecte sustenabile, cu strategii de lungă durată. Pentru noi sesiunea de finanțare ce se lansează la 1 septembrie este cea mai importantă, cu bugetarea cea mai consistentă, pentru că facilitează realizarea de proiecte derulate pe 11 luni sau chiar mai mult, în cazul programelor multianuale. Sesiunea din martie nu va mai anunța toate ariile pe care le promovăm acum și va avea alocări bugetare mai mici fiind vorba de proiecte ce se derulează pe maximum 6 luni.” a precizat Roxana Trestioreanu, președinta Consiliului.

Pentru sesiunea 1/2019 sunt alocate 20 de milioane de lei – 3 mil. destinate programelor multianuale și 17 mil. pentru cele 12 arii în care se pot înscrie proiectele culturale.

Sperăm ca acest interval extins de timp să reducă numărul de proiecte eliminate administrativ pentru erori procedurale, să facă posibilă definirea de parteneriate reale și solide” a adaugat Irina Cios, directoarea AFCN.

Între cele 12 arii lansate este continuată Arta digitală și noile media, deschisă deopotrivă proiectelor editoriale digitale, și revine aria de Rezidențe de creație, ce se lansează în fiecare an doar în sesiunea din septembrie.

Recomandăm tuturor autorilor de proiecte să consulte de fiecare dată Ghidul solicitantului precum și Glosarul de termeni, documente ce sunt actualizate pentru fiecare sesiune.

Aplicația online va fi deschisă pe 1 septembrie, pentru perioada 01 – 30.09.2018. Ofertele culturale vor putea fi completate în formularul online numai începând cu 1 septembrie. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor și programelor culturale este 30.09.2018, ora 17:00.

Toate informațiile sunt deja disponibile pe pagina de Internet a AFCN. Găsiți detalii cu privire la alocarea bugetului pe arii, priorități, plafoane de finanțare, calendar, condiții de eligibilitate, ghid de completare a formularului electronic la http://www.afcn.ro/finantari/proiecte-culturale.html .

Tot la 1 septembrie se va deschide și aplicația de înscriere a candidaturilor evaluatorilor. Vom reveni cu o informare detaliată după 15 august.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta telefonic sau pe e-mail la contact@afcn.ro – management proiecte.

 

DESCHIDEREA SESIUNII DE FINANŢARE III /2018 PENTRU PROIECTE EDITORIALE

27.04.2018

Conform calendarului asumat A.F.C.N. lansează în 2 mai 2018 sesiunea de finanțare III/2018 pentru proiecte editoriale. Informatii suplimentare aici.

 

INVITAȚIE

27.04.2018

Administraţia Fondului Cultural Naţional invită experţi evaluatori independenţi să-și depună candidatura pentru formarea comisiilor de evaluare a proiectelor editoriale în sesiunea III / 2018.

Candidatura se va depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicaţia online accesibilă la apps.afcn.ro urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a maximum două secţiuni de expertiză. Detalii privind procedura de inscriere sunt accesibile la : https://www.afcn.ro/media/procedura%20inscriere%20evaluatori.pdf

Informatii suplimentare aici.

 

INFORMARE PRIVIND LANSAREA SESIUNII II/2018

23.02.2018

Sesiunea II/2018 de finanțare a proiectelor culturale se va lansa conform calendarului pe 1 martie 2018. Condițiile specifice de acordare a finanțărilor se găsesc în documentele de mai jos.

Din 23 februarie se pot înscrie candidaturile experților evaluatori la http://apps.afcn.ro/. Detalii în invitația de depunere a candidaturilor.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Internet și să vă abonați la buletinul informativ pentru a fi la curent cu activitățile AFCN.


INVITAȚIE

09.02.2018

AFCN invită operatorii culturali miercuri, 14 februarie 2018, la o sesiune de consultare publică la care vor participa reprezentanți ai noului Consiliu AFCN (pentru perioada 2018-2019).

Întâlnirea prilejuiește prezentarea membrilor noului Consiliu numit în 19 ianuarie și vizează discutarea ariilor și a priorităților de finanțare pentru următoarea sesiune de finanțare a proiectelor culturale, ce va fi lansată, conform calendarului anunțat, la 1 martie 2018.

Consultarea va avea loc în 14 februarie, la Ceainăria Cărturești, Str. Arthur Verona 13-15, sect.1 București, în intervalul 16:00 - 18:00.

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră prin e-mail la adresa carmen.corbu@afcn.ro până marți 13 februarie.

Cei care nu pot participa, dar doresc să ne transmită puncte de vedere sunt invitați să o facă tot până în 13 februarie.

Vă așteptăm!

 

GALA PREMIILOR AFCN 2017 Ediția a III-a

16.01.2018

 

NOMINALIZĂRILE PENTRU PREMIILE AFCN 2017

19.12.2017

 

INVITAȚIE

14.12.2017

Marți, 19 decembrie, la ora 12:00, Administrația Fondului Cultural Național invită reprezentanții presei și ai operatorilor culturali să ia parte la o întâlnire la sediul instituției din Str. Barbu Delavrancea nr. 57, et. 1, București.

Întâlnirea este prilejul prezentării unui bilanț al activității desfășurate în 2017 precum și anunțarea nominalizărilor la premiile AFCN a căror decernare va avea loc în 15 ianuarie 2018.

La întâlnire participă membri ai Consiliului AFCN care vor prezenta concluziile legate de activitatea consiliului în ultimii doi ani.

Pentru buna organizare a întâlnirii vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră până luni 18 decembrie la ora 15:00 la adresa carmen.corbu@afcn.ro.

 

INVITAȚIE

19.10.2017

Administrația Fondului Cultural Național invită operatorii culturali la Cluj Napoca, la o sesiune de consultare publică, menită să creeze cadrul de dialog privind prioritățile de finanțare pentru 2018.

La întâlnire vor fi prezente: Irina Cios, Carmen Constantin și Miruna Runcan, prof. univ. dr. membră în consiliul AFCN.

Prin consultarea de la Cluj demarăm o serie de întâlniri în vederea actualizării strategiei AFCN pentru următorii doi ani. Ne-am propus realizarea de consultări la nivelul întregii țări, și dorim ca până în martie 2018 să fim prezenți în mai multe orașe din țară, pentru a avea întâlniri cu un număr cât mai mare de artiști, manageri și producători culturali.

Întâlnirea va avea loc joi, 2 noiembrie 2017, la Muzeul de Artă Cluj, Sala Tonitza, Piaţa Unirii nr. 30, în intervalul orar 12:00 – 14:00.

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră prin e-mail la adresa carmen.corbu@afcn.ro până vineri 27 octombrie 2017.

 

NOI OPORTUNITĂȚI DE FINANȚARE!

18.08.2017

La 1 septembrie, Administrația Fondului Cultural Național lansează o sesiune de finanțare pentru care sunt alocați 15.000.000 lei. Apelul de participare vizează atât proiecte cu derulare anuală, cât și programe culturale cu o durată de minimum 18 luni, ce se vor desfășura începând din ianuarie 2018.

Finanțarea se adresează, conform legii, asociaţiilor, fundaţiilor, instituţiilor de cultură publice și private, persoanelor fizice autorizate, societăţilor comerciale care derulează activităţi culturale.

În urma consultărilor avute în luna iunie, Consiliul AFCN a decis introducerea în cadrul acestei sesiuni a unei arii dedicate evenimentelor cu caracter repetitiv de tip festival, înscrierea acestor proiecte la orice altă arie atrage eliminarea lor administrativă.

Bugetul alocat pentru finanțarea de proiecte culturale este de 13 milioane de lei. Cele 11 arii de finanțare propuse în această sesiune au priorități specifice, definite în glosarul de termeni: ARTE VIZUALE, TEATRU, MUZICĂ, DANS & PERFORMANCE ART, INTERVENȚIE CULTURALĂ, REZIDENȚE DE CREAȚIE, EDUCAȚIE PRIN CULTURĂ, PROMOVAREA CULTURII SCRISE, PATRIMONIU CULTURAL MATERIAL, PATRIMONIU CULTURAL IMATERIAL, PROIECTE DE TIP FESTIVAL/CU CARATER REPETITIV.

Între criteriile de eligibilitate se vor avea în vedere înscrierea bugetului solicitat în limita plafonului maximal de finanțare corespunzător ariei și asigurarea unei cofinanțări de minimum 10% din bugetul proiectului. Un proiect cultural poate fi înscris la o singură arie. Un operator cultural poate înscrie în concurs maximum 3 (trei) proiecte culturale pe sesiune.

Un buget de 2 milioane de lei este alocat pentru finanțarea programelor culturale multianuale, cu anvergură și premize de sustenabilitate, axate pe producția de proiecte artistice noi. Suma care poate fi solicitată pentru un program trebuie să fie de minimum 150.000 lei – maximum 200.000 lei. Solicitarea unui buget mai mic sau mai mare duce la eliminarea administrativă a proiectului.

Un operator cultural poate înscrie în concurs o singură propunere multianuală pe sesiune. Aceasta nu poate fi depusă în același timp și la finanțări anuale și la cele multianuale. Cofinanțarea de cel puțin 25% din suma propusă și existența a cel puțin doi parteneri naționali și/sau internaționali sunt condiții de eligibilitate.

Apelul pentru programe multianuale se lansează doar în sesiunea din septembrie!

Aplicația online va fi deschisă pe 1 septembrie, pentru perioada 01 – 30.09.2017. Ofertele culturale vor putea fi completate în formularul online numai după 1 septembrie. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor și programelor culturale este 30 septembrie 2017, ora 17:00.

Toate informațiile sunt deja disponibile pe pagina de Internet a AFCN. Găsiți detalii cu privire la priorități, plafoane de finanțare, calendar, condiții de eligibilitate, ghid de completare a formularului electronic și grile de evaluare la http://www.afcn.ro/finantari/proiecte-culturale.html.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta telefonic sau pe e-mail la contact@afcn.ro – management proiecte.

 

INVITAȚIE

23.06.2017

Administrația Fondului Cultural Național invită operatorii culturali joi 6 iulie 2017, la o sesiune de consultare publică, care vizează discutarea ariilor și a priorităților de finanțare pentru proiecte culturale.

Conform calendarului anunțat, AFCN va lansa la 1 septembrie o nouă sesiune de finanțare destinată proiectelor și programelor culturale, ce se vor derula începând cu luna ianuarie 2018.

Pentru ultimele două sesiuni au fost definite câte trei priorități specifice pentru fiecare arie de finanțare.

Pentru aducere aminte găsiți informațiile legate de cea mai recentă sesiune aici. Este de asemenea disponibil și un glosar de termeni care clarifică înțelesul fiecărui enunț formulat.

Intâlnirea va avea loc la Clubul Țăranului începând cu ora 17:00.

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră prin e-mail la adresa carmen.corbu@afcn.ro până vineri 30 iunie.

Cei care nu pot participa dar doresc să ne transmită puncte de vedere sunt invitați să o facă tot până la 30 iunie.

 

DESCHIDEREA SESIUNII DE FINANŢARE III /2017 PENTRU PROIECTE EDITORIALE

A.F.C.N. lansează apelul de participare pentru acordarea de finanţări nerambursabile, în cadrul sesiunii de finanţare III/2017 pentru proiec te editoriale.

Mai multe informații aici

02.05.2017


DE MĂRȚIȘOR UN NOU APEL DE PROIECTE!

În prima zi de primăvară Administrația Fondului CUltural Național lansează o nouă sesiune de finanțare a proeictelor culturale cu un buget de 12 milioane de lei.

Apelul de proiecte deschis pe 1 martie vizează nouă arii de finanțare ...

Mai multe informații aici

28.02.2017


PRIMĂVARA 2017 DEMAREAZĂ CU UN NOU APEL DE PROIECTE

Pe 1 martie Administrația Fondului Cultural Național va lansa o nouă sesiune de finanțare a proiectelor culturale.

Consiliul AFCN s-a întrunit vineri 3 februarie pentru a contura cadrul de derulare a sesiunii II / 2017. Au fost definite nouă arii de finanțare, cu priorități specifice pentru fiecare arie : arte vizuale, teatru, muzică, dans, intervenție culturală, educație prin cultură, promovarea culturii scrise, patrimoniu cultural material, patrimoniu cultural imaterial.

Mai multe informaţii aici

07.02.2017

 

PREMIILE AFCN CONTINUĂ ÎN 2017

Premiile Administrației Fondului Cultural Național sunt acordate organizațiilor neguvernamentale în semn de recunoaștere a contribuției la transformarea societății românești. Această inițiativă s-a conturat la finalul anului 2015 pentru a marca un deceniu de activitate a AFCN, an aniversar care a reprezentat și o relansare a Fondului Cultural Național.

Mai multe informaţii aici

10.01.2017